Potpuno nova Toyota RAV4

TOYOTA ФИНАНС

Vozite bilo kuda, od gradskih centara do zahtevnih predela, potpuno novi RAV4 se odlikuje robusnim, a ipak prefinjenim izgledom uz prostranu i komfornu kabinu.

100% SUV. 100% Hybrid. Ništa napola.


Izgrađen za vožnju i oblikovan za isticanje, novi RAV4 se odlikuje robusnim izgledom i vrhunskom unutrašnjošću. U gradu se oseća kao kod kuće, visokom stavom osigurava odličnu preglednost pri čemu vam položaj za vožnju omogućava potpunu kontrolu. Kabina je jedinstveno prostrana, udobna i oblikovana sa pažnjom. Zahvaljujući novom pogonskom sklopu Hybrid Dynamic Force sa motorom od 2,5 litra, RAV4 pruža impresivne performanse u svim uslovima.


 

 

Biramo Hybrid

 


Naša hibridna priča počela je 1997. godine sa našim pionirom - Priusom. Slavan po svojim ekološkim karakteristikama, nadahnuo je prve kupce koji su prepoznali potencijal ove tehnologije. Danas, kao ponosni pioniri hibridne tehnologije sa preko 20 godina iskustva, ne samo da pravimo “čiste” i najefikasnije hibride na tržištu, već se takođe naš asortiman odlikuje i stilom, brzim odzivom i fleksibilnošću.


Toyota Hybridi su sinonim za mirnu vožnju - i takav glas nas prati s dobrim razlogom. Tihi rad ovog motora je nešto što zaista morate da doživite kako biste razumeli. Ne samo da ćete imati osećaj izuzetno glatke vožnje, već ćete uživati i u smirujućem okruženju - zapravo, ako želite da tako bude. Novi RAV4 poseduje dovoljno snage koja se idealno slaže sa samouverenom preciznošću, čime svaka vožnja postaje uzbudljiva. Zadali smo novu definicuju hibrida.


 

 

Hibridni SUV, bez kompromisa

 

U većim evropskim gradovima trend porasta emisija doveo je do uvođenja strožih ekoloških propisa. Toyotina paleta samopunjivih hibrida postala je privlačna ponuda za ekološki osvešćenu gradsku sredinu. Naši jedinstveni hibridni pogoni se odlikuju najmanjom mogućom emisijom izduvnih gasova, uz mogućnost da 50% vaše dnevne gradske vožnje obavite pomoću potpuno električnog pogona, bez potrebe za punjenjem.

 
Novi Hybrid Dynamic Force pogon, koji svoju premijeru ima upravo u novoj Toyoti RAV4, je četvorocilindrični hibridni 2,5-litarski benzinski motor, usmeren na čisto zadovoljstvo vožnje. Koristeći direktno i indirektno ubrizgavanje goriva, daje dovoljni obrtni moment pri svim brzinama. Maksimalni obrtni moment na zadnjim točkovima je povećan sa 953 na 1.300 Nm, pružajući bolje prianjanje i performanse, što je posebno uočljivo prilikom kretanja na mekanim i klizavim površinama.

 
Dodatno, veličina obrtnog momenta koji se usmerava na zadnje točkove je takođe značajno povećana, što znači da se raspodela napred/pozadi podešava do 20:80, u zavisnosti od podloge. To omogućava izvrsne performanse bez kompromisa i pruža vam pouzdanost u svim uslovima vožnje - istovremeno pružajući zabavu u vožnji.

 
I, kao da to nije dovoljno, uvođenje Trail Mode-a daje hibridnom pogonu na sva 4 točka (AWD-i) još bolje karakteristike vuče - radi najboljeg mogućeg prianjanja i najbolje kontrole. To je pokazatelj sinergije Hybrid Dynamic Force pogona i inovativnog sistema Hybrid AWD-i (hibridni pogon na sva četiri točka) koju su inženjeri stvorili. Dobijate prednosti hibrida uz vozne sposobnosti terenca.

 
Pored ovih poboljšanja, najveća snaga je povećana na 222 KS/163 kW za Hybrid AWD-i, dok je za sistem FWD (pogon na prednjim točkovima) povećana na 218 KS/160 kW. Kao praktični dokaz snage pružamo podatak da RAV4 ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 8,1 sekundu. Za vozača to znači mirnije, linearno pokretanje vozila iz mesta i poboljšanu efikasnost pri većim brzinama - drugim rečima, raspolažete snagom koja vam je potrebna i tačno onda kada vam je potrebna.

 
Novi RAV4 možete da vozite kuda god poželite. Od gradskih područja sa ograničenjem emisija do autoputeva sa više saobraćajnih traka i lokalnih puteva sa izazovnim uslovima vožnje. Zahvaljujući filozofiji „snaga bez kompromisa“, RAV4 pruža izvrsne performanse, mogućnost vožnje, efikasnost i ogromna poboljšanja tehnologiji vožnje.

 


 

 

Toyota New Global Architecture (TNGA): novi temelj za sve bolje automobile

 

 


Platforma Toyota New Global Architecture - TNGA (Toyotina nova globalna arhitektura) predstavlja temelj za sav budući razvoj Toyotinih pogona i vozila. Ona označava revoluciju u načinu na koji proizvođač dizajnira, konstruiše i proizvodi vozila i predstavlja integralni deo Toyotine misije da proizvodi uvek bolje automobile. Automobile koji su stilizovaniji, pružaju sve veće uživanje i sve su bezbedniji.

 
Nova TNGA platforma je usavršila srž, osnovne delove koji čine RAV4, podižući nivo ukupnog iskustva. Platforma TNGA podupire „pouzdanost i prirodnost“ u vožnji, što je odlika koju je Toyota želela da postigne sa novim modelom: „pouzdanost” reagujući na smetnje u vožnji uz zadržavanje osećaja stabilnosti, i „prirodnost“ u intuitivnom odzivu na vozačeve zahteve.

 
Primer brojnih poboljšanja je lokacija i oblik rezervoara za gorivo, koji je potpuno izmenjen, poboljšavajući upravljanje i raspodelu težine. Smanjenjem sveukupne težine automobila, spuštanjem centra gravitacije i povećanjem krutosti šasije, napravilil smo da RAV4 bude jednostavniji za upravljanje i zaista zabavan za vožnju.

 
TNGA platforma je omogućila Toyotinim dizajnerima više slobode u postizanju svoje vizije: stvaranje novog RAV4 sa snažnim karakterom terenca i dizajnom koje ga izdvaja od drugih modela u segmentu. Dizajniran sa čvrstim stavom koji se proteže od prednjeg dela, preko bočnih strana do zadnjeg dela, RAV4 odiše snažnim, masivnim stavom sa autentičnim mogućnostima terenca - postižući snažan i individualan spoljašnji izgled.

 
Boravak u prefinjenoj kabini pruža maksimalno uživanje jer su sva čula uzeta u obzir, od luksuznih površina mekanih na dodir do niskog nivoa buke u kabini i udobnog sedenja. Gde god sedeli, imaćete dovoljno prostora - pozadi su sedišta proširena, a prostora za noge je dovoljno da možete da se ispružite. Iz perspektive vozača, nova šasija TNGA pruža položaj za vožnju koji je dodatno poboljšan, uz bolju preglednost , kao i bolje i lakše upravljanje vozilom - ključna odlika čistog terenca.

 
Prtljažni prostor iza zadnjih sedišta je veći nego pre, uz najveću zapreminu u segmentu i potpuno ravan pod. Ukupna dužina prtljažnika je povećana za 60 mm, zahvaljujući čemu se dobija 79 litara više. Automobil je postao i fleksibilniji: uz preklopljena zadnja sedišta, u novi RAV4 može da se smesti bicikl od 29“ bez skidanja točkova. U prtljažniku se nalazi tabla prtljažnika sa dva lica, podesiva po visini, koju je moguće izvrnuti u slučaju kada treba da prevozite predmete koji nisu dovoljno čisti.

 
Zadnja sedišta možete da preklopite u razmeri 60:40 radi stavljanja tereta nezgodnog oblika, dok je sitnije predmete moguće odložiti u mrežice na bočnim stranama prtljažnika i tako sprečiti njihovo pomeranje u prtljažniku. Korisni detalji uključuju držač za ruku na poklopcu prtljažnika koji može da posluži kao vešalica i električno pomeranje poklopca prtljažnika uz pomoć funkcije bez korišćenja ruku.

 
Dodatno, poboljšani paket Toyota Safety Sense obezbeđuje izuzetnu bezbednost za vas, vaše putnike i druge učesnike u saobraćaju. Ova funkcija pruža uživanje uz najviši nivo bezbednosti u segmentu. I sve to dobijate od proizvoda koji ima ličnost, upečatljiv dizajn i prefinjenu udobnost u unutrašnjosti, što postavlja presedan za savremena SUV vozila.

 
Stigao je prvi “uvek bolji” automobil; zahvaljujući novoj TNGA platformi.

 


 

 

Snažan dizajnerski pečat, iznutra i spolja


Izgrađen za vožnju i oblikovan za one koji žele da se ističu.

 

 

  

Spoljašnji dizajn

 

 

 

Oštrog, dinamičnog oblika koji kombinuje robusni karakter sa prefinjenim detaljima spoljašnjeg izgleda, RAV4 izgleda kao nijedan drugi SUV.

Unutrašnji dizajn

 

 

 

Prefinjeni senzorni kvalitet i najbolja standardna tehnologija u segmentu upakovani su u promišljeno oblikovani prostor u kojem se jednostavnost prepliće sa visokom tehnologijom u izvrsnom stilu.

 

 

 

 

 

Postoji bezbednost, a postoji i smirenost uma

 

 

Standardni paket Toyota Safety Sense podiže pojam pomoći vozaču na novi nivo. Novi RAV4 ne samo da vas upozorava na moguće opasnosti – on vam zapravo pomaže da reagujete na njih. Za pregled nekih od impresivnih novih aktivnih tehnologija i pomoći u vožnji potražite niže: