Akio Toyoda o pobedi na WEC šampionatu

TOYOTA ФИНАНС

TOYOTA GAZOO Racing tim je po drugi put osvojio WEC Svetsko prvenstvo, nakon titule u 2014. godini.

Želeo bih da se zaista zahvalim navijačima na njihovoj podršci. Tim se suočio s izazovnim uslovima na zahtevnim stazama, na primer, na trci u Fudžiju, s žestokom kišom u Šangaju, s famoznim udarcima na Sebringu i snežnim nevremenom u Spa, na talasastoj i teškoj kružnoj stazi.


Ponosan sam na šest vozača i sve članove tima koji su se snažno borili u svim trkama i osvojili timsko prvenstvo, pa želim da im se na tome zahvalim.


Čestitam. I hvala.


Imamo još jednu, poslednju trku ove sezone, 24 sata Le Mana sledećeg meseca, kao finale WEC super šampionata. Postići još jednu pobedu neće biti lako. U ovoj trci nismo mogli da sprečimo nevolje na automobilu #7 i time učinili vozače frustriranim. Sigurno ćemo rešiti problem i doći ćemo u Le Man s bolidom TS050 HYBRID koji svi vozači mogu da voze s osećajem bezbednosti i prijatnosti.


Verujem da ćemo imati najbolji kraj sezone s našim timom - Majkom, Kamuijem, Hoseom, Sebastijanom, Kazukijem, Fernandom i svim navijačima.


Podrška naših fanova nam uvek daje veliku motivaciju. Podsticaji od svih vas nam pomažu. Hvala vam na vašoj stalnoj podršci.
- Akio Toyoda, predsednik Toyota Motor Corporation


P.S. Dragi vozači, puno hvala na rođendanskoj poruci! Ova pobeda u Spa i prvenstvu je moj najbolji rođendanski poklon! Radujem se vožnji s vama.
- Moriso