TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Evropu u martu 2020.

TOYOTA ФИНАНС

TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio danas da će započeti prodaju GR Supra GT4*1, trkačkog automobila za timove kupaca u Evropi, počevši od marta 2020.


TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio danas da ce zapoceti prodaju GR Supra GT4*1, trkackog automobila za timove kupaca u Evropi, pocevši od marta 2020. Prodajni reon ce se proširiti na Severnu Ameriku u avgustu, a na Japan/Aziju u oktobru. TOYOTA GAZOO Racing namerava da ojaca svoju fokusiranost na moto sport * 2 kako bi ljubiteljima moto sporta širom sveta omogucila ucestvovanje na trkama.

GR Supra GT4 zasnovan je na GR Supra - prvom globalnom modelu TOYOTA GAZOO Racing, predstavljenom ranije ove godine - a razvio ih je i proizveo TOYOTA Motorsport GmbH (”TMG”) Tro-litarski linijski šestocilindricni motor sa jednim dvostrukim kliznim turbopunjacem podešen je na 320kW *3 (430hp) sa 7-stepenim sportskim automatskim menjacem sa leptirima i mehanickim ogranicenim kliznim diferencijalom koji pokrece zadnje tockove. Ugradice se Akrapovic izduvni sistem, a Ravenol ce osigurati maziva za prvo punjenje.

Prednji razdelnik i zadnje krilo izradeni su od kompozita od prirodnih vlakana, što doprinosi ukupnoj težini od 1.350 kgv*3. Po specifikacijama ulicnog automobila GR Supra, prednje vešanje ce biti MacPherson-ova podloga, a zadnje vešanje ce biti multilink s KW amortizerima napred i pozadi. Kocioni sistem je poboljšan korišcenjem namenske kocione celjusti za trke, šesto-klipnog prednjeg i cetvorostranog zadnjeg, dok ce se voziti na Pirelli gumama. Sigurnost ce biti prioritet i u GR Supra GT4 ce biti ugraden kavezom velike cvrstine na laganom celicnom kucištu i FIA standardnim trkackim sedištem sa sigurnosnim pojasom na šest tacaka.

U unutrašnjosti ce se nalaziti instrument tabla od ugljenicnih vlakana sa displejom i volanom posebno dizajniranim za GT4 konkurenciju.

Kompanija za kontakt za svaki region prodaje vozila GT4 i podrška kupcima (ukljucujuci prodaju rezervnih delova i inženjersku podršku) ce biti sledeca; TMG za Evropu, TRD U.S.A., INC. („TRD USA“) za Severnu Ameriku, i TOYOTA CUSTOMIZING & DEVELOPMENT Co, Ltd. (“TCD”) za Japan/Aziju. Molimo kontaktirajte navedenu kompaniju kako znali kako da prijavite za kupovinu. Planirana cena automobila je 175 000 € (bez poreza, prilagodene naknade, logisticke naknade i sl.).


* 1 GT4 vozila se prodaju ucesnicima trke i ne mogu se voziti javnim putevima.
* 2 Privatni timovi kupuju trkacke automobile od proizvodaca koji predstavljaju modifikovane verzije proizvodnih vozila i ulaze ih u trke.
* 3 Podložno promenama u zavisnosti od SRO BOP (ravnoteža performansi).